on November 29, 2011 by Onea Maria in Altele, Comments (0)

Evenimentele ARCE 2011 organizate la Willbrook Convention Center s-au incheiat

In perioada 23 - 26 noiembrie 2011, au avut loc evenimentele ARCE 2011: Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica organizate intr-o locatie de exceptie - Willbrook Platinum Business & Convention Center, Bucuresti.

Cei peste 700 de participanti la evenimentele ARCE 2011 au avut prilejul sa asiste la prelegeri sustinute de 130 de invitati speciali, personalitati renumite pe plan national si international, printre care cca. 20 de reprezentanti ai societatilor medicale de profil din zona (Bulgaria, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria, Moldova), care au fost prezenti la Bucuresti si pentru a sustine candidatura Romaniei pentru organizarea Congresului European al EAES (European Association for Endoscopic Surgery) la Bucuresti, in anul 2015.

Reuniunea stiintifica, sustinuta de 35 de parteneri media, a fost insotita de o expozitie medicala specializata la care au participat 20 de firme expozante, cele mai importante companii din domeniu ce au expus produse farmaceutice, consumabile, aparatura, echipamente si instrumente de ultima generatie.

Printre invitatii speciali prezenti la Bucuresti pe perioada ARCE 2011 s-au numarat Prof. Dr. Eduardo Targarona (Barcelona, Spania), Prof. Dr. Roberto Bergamaschi (New York, SUA), Sir Prof. Dr. Alfred Cuschieri (Dundee, Marea Britanie), Prof. Dr. Antonello Forgione (Milano, Italia), Prof. Dr. Amir Szold (Tel Aviv, Israel), Conf. Dr. Giovanni Dapri (Bruxelles, Belgia), Dr. Ramon Vilallonga Puy (Barcelona, Spania), Prof. Dr. Steven Palter (S.U.A.) s.a.

Manifestarile din acest an si-au propus sa aduca la cunostinta cetatenilor progresele facute la nivel medical in Romania in domeniul chirurgiei endoscopice, alaturi de multitudinea formelor de abord endoscopic ce inlocuiesc chirurgia clasica si care pot fi efectuate si in tara noastra. Un obiectiv primordial si constant al Congresului l-a constituit facilitarea participarii expertilor romani din domeniu, a unor invitati de prestigiu din strainatate, precum si a cat mai multor cadre medicale din tara (medici specialisti, medici rezidenti si asistenti).

Declaratii de presa (Selectii din discursurile de la Deschiderea Oficiala a Congresului ARCE 2011):

Sorin Oprescu - Primarul General al Municipiului Bucuresti

Este nevoie mai mult ca niciodata de putin mai multa solidaritate atunci cand vine vorba de patura socio-profesionala pe care o reprezinta medicii. Stiu bine ce inseamna si cate eforturi faceti si cum va chinuiti si ce fel de viata aveti pentru a putea duce la capat menirea de a opera bine si fac acest lucru tocmai pentru ca ce m-a impresionat mai mult a fost atunci cand am inceput sa transformam spitalele si sa le aducem la nivelul anilor pe care ii traim, a fost raspunsul fantastic al medicilor in sensul ca au gasit resursele necesare sa aiba si intelegere si rabdare, lucru pentru care eu le multumesc. Mesajele acestea sunt mai mult civice si n-au decat o singura calitate: aceea ca sunt oneste fata de Dumneavoastra. Va rog sa ma credeti si insist pentru acelasi respect pentru colegii mei si pentru meseria care m-a facut ca 30 de ani sa stau in sala de operatie.
Prof. Dr. Mircea Beuran - Presedinte ARCE

Suntem la al VI-lea Congres al Asociatiei Romane de Chirugie Endoscopica, motivatia pentru organizarea acestuia fiind legata de capacitatea pe care o are aceasta structura medicala în a aduna toate specialitatile de chirurgie si nonchirurgicale care folosesc un endoscop. Am invitat si anestezistii reanimatori pentru ca am gandit ca este nevoie sa ne reunim toti care manevram acest instrument, sa cunoastem performanta la care am ajuns la ora actuala; sunt 12 ani de activitate chirurgicala cu nivele diferite de pregatire la nivelul specialitatilor, dar am considerat ca este un varf dupa 12 ani si nevoia unui bilant, în asa fel încat în tara sa se cunoasca ce potential exista în aceasta sfera, atat la adulti, cat si la copii, interesul pe care dorim sa-l aratam natiei este unde am ajuns cu performanta si cum se poate apela la aceasta performanta.

Prof. Dr. Traian Patrascu - Presedinte Congres ARCE 2011

Cred ca trebuie sa mentionam efortul extraordinar pe care l-au facut chirurgii romani de a putea sa se pastreze in trendul international si european si cred ca putem aduce ca argument faptul ca am ajuns in situatia de a putea sa ne inscriem sa organizam un astfel de congres european in Romania, lucru care este meritoriu cunoscut fiind faptul ca, poate, nu intotdeauna am avut cele mai bune conditii materiale, dotarea s-a facut chiar prin schimburi personale cu colegi care lucreaza in strainatate. Cea mai importanta dorinta pe care o avem acum este sa reusim in demersurile pe care le vom intreprinde. Congresul acesta va fi o reusita asa cum au inceput lucrurile si se desfasoara practic similar cu cele care se desfasoara in intreaga lume in momentul de fata.

Prof. Dr. Irinel Popescu - Presedintele Academiei de Stiinte Medicale

Cu toate ca ARCE este o societate relativ tanara, este o societate dinamica si de la inceput a avut acest caracter. In primul rand, asa cum s-a spus, a adunat mai multe societati cu aceeasi preocupare: abordul minim invaziv foarte modern al leziunilor de diverse tipuri. ARCE a fost motorul dezvoltarii chirurgiei minim invazive in Romania din mai multe puncte de vedere: a fundamentat dotarea multor centre de chirurgie din tara cu truse de chirurgie minim invaziva care se reflecta in activitatea multora dintre Dumneavoastra. In acelasi timp, ARCE s-a implicat in fundamentarea unor centre de excelenta. Cu un astfel de abord, ARCE marcheaza o evolutie continuu ascendenta, al carei viitor se anunta la fel de frumos.

Dr. Constantin Popa - Reprezentant al Academiei Romane

Aceasta manifestare pare grandioasa dupa continutul programului pe care l-am vazut si, cu atat mai mult, ma conving ca mesajul de succes si de participare efectiva cu gandurile si cu faptele la care ma voi referi in cateva cuvinte este binevenit intr-o asemenea intalnire intre diferite specialitati intr-o chirurgie speciala non-invaziva. Prof. Palade, laureat al premiului Nobel, a spus ca romanii sunt in stare sa sara etape în dezvoltarea lor. […] Chirurgia romaneasca a fost si este reprezentata si acum. Pe unde am fost, in America, in Franta, Germania, Olanda, nu exista loc in care marii chirurgi de-ai nostri sa nu-si fi lasat o amprenta. Exista un pasaport in chirurgia romaneasca care circula peste tot. Nu-l poarta toti, e adevarat, dar cei care-l poarta este recunoscut in orice tara de pe lume.

Organizatori: Asociatia Romana pentru Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale, Asociatia din Romania de Chirurgie Bariatrica si Tratament Complex al Obezitatii, Fundatia Medicala „Theodor Burghele”, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva, Societatea Romana de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, Societatea Romana de Chirurgie, Societatea Romana de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Societatea Romana de Chirurgie Pediatrica - Comisia de Chirurgie Laparoscopica, Societatea Romana de Chirurgie Toracica, Societatea Romana de Endoscopie Digestiva, Societatea Romana de Neurochirurgie, Societatea Romana de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala, Societatea Romana de Rinologie, Societatea Sud-Est Europeana de Chirurgie Robotica, Society for Medical Innovation and Technology.

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.arcecongres.ro

Contact presa:
Maria ONEA - 0722.646.806, media@ralcom.ro

Management evenimente ARCE 2011
Ralcom Exhibitions
Str. Raspantiilor nr. 20A , 020123, Sector 2, Bucuresti
Tel.: +40-21-2105814, 2106540; Fax:+40-21-212270
Website: www.arcecongres.ro

Tech tipsComputer Tricks

No Comments

Leave a comment

XHTML: Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>