on February 15, 2011 by admin in Constructii, Imobiliare, Comments (0)

COMUNICAT DE PRESA – Rezultate financiare estimate pentru anul 2010

In 2010, pe o piata imobiliara care nu s-a redresat, IMPACT Developer&Contractor SA ( IMPACT ) si-a redus rata de scadere a cifrei de afaceri, conservand patrimoniul si disponibilitatile companiei.

Scaderea preturilor si diminuarea volumelor de cumparare pe piata imobiliara, au determinat ca cifra de afaceri a IMPACT in anul 2010 sa fie de 34 milioane lei, in scadere cu doar 38% fata de nivelul inregistrat in 2009 (dupa un declin de 64% in 2009 fata de 2008).

Chiar daca media lunara a vanzarilor companiei a fost peste media pietei , veniturile din vanzari nu au acoperit cheltuielile de exploatare, rezultand o pierdere din exploatare de circa 9 milioane lei.

Din activitatea financiara au rezultat venituri de 13 milioane lei (cu 30% mai mari decat in 2009), dar datorita cheltuielilor financiare (dobanzi si cheltuieli din diferente de curs) de 18 milioane lei, chiar reduse fata de cele din 2009, rezultatul financiar consemneaza o pierdere de peste 5 milioane lei.

Principalii indicatori financiari ai IMPACT la data de 31 Decembrie 2010, conform situatiilor financiare estimate, neauditate si neconsolidate, sunt:

Indicator (RON)
31.12.2010
Cifra de afaceri neta
34.337.468
Venituri din exploatare 26.610.934
Cheltuieli din exploatare 35.601.894
Rezultat din exploatare -8.990.960
Venituri financiare 13.052.884
Cheltuieli financiare 18.744.310
Rezultat financiar -5.691.426
Total venituri 39.663.818
Total cheltuieli 54.346.204
Rezultat brut -14.682.386

Incepand cu semestrul al doilea Impact a diversificat activitatea prin vanzarea de loturi catre mici intreprinzatori precum si prin inchirierea de case si apartamente.

Datoriile totale au scazut cu 26 milioane lei in anul 2010, fiind rambursate credite in valoare de circa 21 milioane lei . In acelasi timp disponibilitatile companiei au ramas aproape constante.

Avand disponibilitati de peste 13 milioane lei, totusi in 8 Iulie 2010 Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa la cererea unei firme din Ploiesti, pentru o pretinsa datorie de 1,3 milioane lei. In data de 11 august, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu procedura prin sentinta irevocabila. Solutionarea definitiva a acestei cauze urmeaza sa fie hotarata odata cu recursul inaintat de Impact.

In anul 2010 principala sursa de venituri (7,5 mil Euro) a fost asigurata de vanzarea de unitati de locuit. Veniturile semestrului au fost suplimentate cu inca 1 mil. EURO si prin inchirierea unui portofoliu de apartamente si case precum si prin vanzarea de loturi.

Pentru anul 2011 IMPACT isi propune conservarea valoarea patrimoniului detinut precum si cresterea volumului de vanzari de unitati de locuit in paralel cu o crestere mai mare a veniturilor din alte activitati (inchiriere si vanzari de loturi).

DESPRE IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA
Impact Developer & Contractor SA, infiintata in 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania, care a introdus conceptul de "ansamblu rezidential" in Romania, a dezvoltat pana acum in 5 orase 16 zone rezidentiale pentru mai mult de 2.100 de familii care locuiesc in case si apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, precum si de servicii de administrare complexe.

Aici mai multe detalii despre Impact SA si apartamente Baneasa Greenfield.

Tech tipsComputer Tricks

Tags: , , ,